Rarest Pepe – „viktigaste NFT i konsthistoria“ – säljer för 205 ETH

Med mer än $ 300 miljoner spenderade på NFT i år är det ingen överraskning att en av de sällsynta Pepe NFT: s “Homer Pepe” bara bytte händer för 320 000 dollar.

Den sällsynta Pepe av dem alla, „Homer Pepe“, har sålt för 205 ETH (320 000 $) enligt ägaren Peter Kell.

Det unika kortet visar en morf mellan Simpsons karaktär Homer och den ökända Pepe The Frog

Pepe är en tecknad groda skapad av konstnären Matt Furie och har inspirerat otaliga memes på internet inklusive Rare Pepes, ett av de första konstexperimenten på blockchain.

Homer Pepe är ett användargenererat kort från den sällsynta Pepe-samlarplattformen som utvecklades av Joe Looney 2016 och ställdes ut på Rare Art Labs Digital Art Festival 2018. Kortet förvärvades av Kell vid den allra första liveauktionen för blockchain-konst för 38 500 dollar – sägs vara det högsta priset för en icke-fungibel token, eller NFT, vid den tiden. Konstverket presenterades också nyligen i den prisbelönta dokumentären Sundance Film Festival, „Feels Good Man.“ Dokumentärens officiella Twitter-konto sa att kortet såldes för mer än kostnaden för att göra hela filmen.

Den nya ägaren, TokenAngels , verkar samla hundratals andra NFT i serien och rusade för att plocka upp den mest uppskattade efter att nyheten visade sig att det var på väg.

„Jag var tvungen att sälja några punks i bråttom“, förklarade TokenAngels med hänvisning till samlarobjekt CryptoPunks. „Det var för mycket mindre än vad de var värda, men det var så viktigt att samla medlen för att genomföra transaktionen i tid!“. Joe Looney agerade som depå för försäljningen.

Den välkända konstnären Matt Kane, hedrad i Cointelegraphs Top 100 i år, hade tidigare skapat ett tribute-konstverk till Homer Pepe och hans tweet om det uppmärksammade det faktum att Kell ville sälja originalet

Kane sa: „Jag ser HOMERPEPE som den viktigaste NFT i konsthistoria eftersom dess rubrikverkande försäljning 2018 påverkade så många av de ursprungliga kryptokonstnärerna att tro att vi kunde sätta vår konst i arbete med att bygga både en marknad och tro kring denna nya teknik . “

NFT har generellt sett haft en explosiv tillväxt i år med mer än $ 300 miljoner i försäljning under de första två månaderna. OpenSea-grundare och teknikchef Alex Atallah uppgav tidigare denna vecka att marknaden har vuxit med mer än 7000% från förra året:

”Efter @ 3LAUs nedgång igår kväll passerade Ethereum NFT-marknaden i februari 300 miljoner dollar. Det är 7450% tillväxt från förra året, sade han den 1 mars.

Den kända musikartisten 3LAU skapade historia genom att samarbeta med Origin Protocol för att släppa sitt nya album genom en NFT-auktion till de 33 bästa budgivarna. Samlar mer än 11,6 miljoner dollar med den högsta budgivaren som erbjuder 3 666 666 dollar. 3LAU lovade också att samarbeta med de sex bästa budgivarna för att skapa en egen låt eller remix för varje individ.