Junys Bitcoin Options kan ha malt et mindre enn nøyaktig bilde

Sammenlignet med april og mai, kan juni anses å være en skuffende måned for Bitcoin. En prisnedskrivning på over 13 prosent oppsummerte Bitcoin sitt turbulente Q2. Opprinnelig, etter halveringen i mai, hadde mange brukere forventet at Bitcoin skulle registrere en korreksjon på nærmere 30 prosent fra toppen på $ 10.000, men krypto-eiendelen klarte å opprettholde konsolideringen over $ 9000.

Kreditt for sin høyere konsolideringsposisjon ble gitt til markedet for Bitcoin Options . Som tidligere rapportert, gjennomgikk BTC Opsjonskontrakter til en verdi av over 1 milliard dollar utløp i juni, med Longhash som gikk så langt som å hevde „eksplosjonsalternativ for markedsvekst“ sto bak Bitcoin’s rally.

Men Deribit antyder ’s siste nyhetsbrev at situasjonen i juni ikke kan ha vært så bullish som det ble allment oppfattet

I følge det institusjonelle nyhetsbrevet som ble delt med AMBCrypto, registrerte Deribit en ny rekord på 1,46 milliarder dollar BTC Options Open Interest før utløpet, med en pålydende verdi på 746 millioner dollar som var under utløp 26. juni. Til sammen utløp 53% av OI på BTC og 43% av OI på ETH fredag, noe som gjør dette til det største krypto-alternativet utløp til dags dato.

Her er imidlertid fangsten.

Totalomsetningen i USD for juni var 34 prosent lavere enn Mai omsatte. Mens juni omsatte for 9,1 milliarder dollar, var May 13,5 milliarder dollar. Opsjonskontraktvolumene for Bitcoin og Ethereum registrerte ikke en stigning ettersom 264 420 BTC opsjonskontrakter ble omsatt i juni 2020, en nedgang på 20% mot mai 2020.

Totalt sett var den totale omsetningen på 2,8 milliarder dollar i juni 2020, ned 15% mot mai 2020.

Hva er betydningen av dataene?

Fra den nevnte informasjonen kan det spekuleres i at den habiliteten som ble oppfattet for BTC Options i juni var helt nøyaktig, hvis den ble evaluert separat. Den kollektive aggregeringen fra mai-juni ga utseendet til et ekstremt bullish alternativ for markedet før utløpet, men på egen hånd var BTC Options-kontraktene i juni lavere enn mai 2020.

Derfor kan ytelsen til BTC Options ikke ha hjulpet Bitcoin med å opprettholde konsolideringen over $ 9000, men ideen om det kan ha det. Positive følelser knyttet til derivatmarkedet ble drevet i juni og psykologisk hjalp det prisen å holde seg flytende på et høyere område. Junys nedgang var stort sett Bitcoin’s forfalte korreksjon og Options-markedet tillot krypto-eiendelen å opprettholde et høyere område, men det var ikke den eneste bidragsyteren.