Hoofd van Grayscale Investments heeft het over de institutionele interesse in Crypto.

In een recent interview besprak Michael Sonnenshein, de managing director van crypto-beleggingsfirma Grayscale Investments, LLC („Grayscale“), de institutionele interesse in de op cryptoasset gebaseerde beleggingsproducten van zijn bedrijf.

Grayscale is een volledige dochteronderneming van Digital Currency Group, Inc. („DCG“), die ’s werelds grootste vermogensbeheerder in de blokketen/cryptoruimte is. DCG is een investeerder in enkele van de bekendste bedrijven in de crypto-ruimte, zoals Abra, Coinbase, Coindesk, BitGo en Ripple.

Grayscale is in 2013 opgericht door Barry Silbert, de huidige CEO van Grayscale, en de oprichter en CEO van DCG.

Grayscale is de sponsor van negen single-asset investeringsproducten – Grayscale Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Cash Trust, Grayscale Ethereum Trust, Grayscale Ethereum Classic Trust, Grayscale Horizen Trust, Grayscale Litecoin Trust, Grayscale Stellar Lumens Trust, Grayscale XRP Trust en Grayscale Zcash Trust – en de beheerder van één gediversifieerd investeringsproduct (Grayscale Digital Large Cap Fund).

Grayscale’s twee meest populaire beleggingsproducten zijn Grayscale Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust.

Op 15 juli heeft Grayscale haar „Digital Asset Investment Report (Q2 2020)“ uitgebracht. Volgens dit rapport registreerde Grayscale „haar grootste kwartaalinstroom, $905,8 miljoen in 2Q20, bijna het dubbele van het vorige kwartaalniveau van $503,7 miljoen in 1Q20“.

Dit waren de belangrijkste hoogtepunten voor het tweede kwartaal van 2020:

„Totale investering in Grayscale Products: $905,8 miljoen“
„Gemiddelde wekelijkse investering – Alle producten: 69,7 miljoen dollar“
„Gemiddelde wekelijkse investering – Grayscale® Bitcoin Trust: 57,8 miljoen dollar“.
„Gemiddelde wekelijkse investering – Grayscale® Ethereum Trust: $10,4 miljoen“.
„Gemiddelde wekelijkse investering – Grayscale Products ex Bitcoin Trust3: 11,9 miljoen dollar“.
„Het merendeel van de investeringen (84%) was afkomstig van institutionele beleggers, gedomineerd door hedgefondsen.“
Episode #336 van Anthony Pompliano’s „Pomp Podcast“, die werd uitgebracht op 7 april, bevatte een interview met Sonnenshein.

Hieronder bekijken we enkele hoogtepunten uit dit interview.

Wie investeert er in Grayscale’s Products?

„Ik zou zeggen dat onze instroom in de producten waar we eigenlijk direct vermogen halen, tegenwoordig waarschijnlijk voor meer dan 80% afkomstig is van institutionele beleggers; dus ik zou zeggen dat we het vooral hebben over niet-crypto hedgefondsen, maar dat betekent ook dat we een hele reeks hoogwaardige individuen, family offices, andere soorten instellingen, financiële adviseurs, RIA’s bedienen, en dan omdat sommige van de Grayscale producten ook openbaar zijn genoteerd, bedienen we ook echt elke belegger die toegang heeft tot de openbare markten waar ze kunnen handelen in Grayscale producten in hun brokerage accounts, IRA-rekeningen, enz. “

Hoe beïnvloedt de huidige macro-omgeving de institutionele interesse in Crypto?

„Als je terug kijkt naar 2019, voor de pandemie, had Grayscale een recordjaar. We hebben vorig jaar meer dan 300 miljoen dollar opgehaald, en we hadden nog nooit zo’n instroom gezien. Dat momentum heeft zich echt doorgezet in het eerste kwartaal van 2020, toen we meer dan een half miljard dollar bijeenbrachten in slechts een kwartaal en het was echt niet tot de pandemiehit eind of half maart van 2020, geloof ik, dat we echt begonnen te zien wat de gevolgen daarvan zouden zijn voor de verschillende activaklassen.

„En dus, weet je, zeker, was de lange volatiliteit een winnende handel in het eerste kwartaal, maar wat we toen zagen is dat echt ingetogen in het tweede kwartaal van 2020 en terwijl een heleboel risicovolle activa verkocht werden na de pandemie hit, zagen we de veerkracht van de digitale valutamarkt een stuk meer uitgesproken dan het was voor andere activaklassen…

„En zo brak het tweede kwartaal van 2020 weer een nieuw record voor Grayscale. We brachten meer dan $900 miljoen binnen in het tweede kwartaal van 2020, en ik denk dat we moeten nadenken over wat dat drijft, en tot op zekere hoogte, weet je, zou je kunnen denken dat de economische onzekerheid en niet echt weten wat de vooruitzichten zullen zijn wanneer C) VID kan zakken, wanneer we misschien een vaccin kan gewoon leiden tot mensen om risico’s te nemen uit en aan de zijlijn.

„Maar ik denk dat wat we nu zien activa zijn zoals Bitcoin en dat digitale valuta’s in het algemeen worden gezocht door investeerders die op zoek zijn naar ongecorreleerde retourstromen, weet je, nieuwe bronnen van alfa en opnieuw dat digitale goudverhaal nog steeds echt aan het uitspelen is.

„Als het slecht gaat, kijken beleggers historisch gezien naar zaken als obligaties en goud, maar nu die deelverzameling van investeringen die je zou kunnen kiezen als het slecht gaat, omvatten activa zoals Bitcoin Evolution en ik denk vooral in het kielzog van hoe overheidsinterventie in het kielzog van de pandemie in de plooi is gekomen, je hebt net gezien dat deze onbeperkte fiscale stimulans in het financiële systeem wordt geïnjecteerd en als je bedenkt dat dit veel investeerders en veel van de gesprekken die we met investeerders voeren, ertoe leidt dat sommige van de kernattributen van digitale valuta zoals Bitcoin, die in feite een aantoonbare schaarste hebben aan de hoeveelheid Bitcoin die ooit zal zijn, opnieuw worden bekeken.

„En als je deze gesprekken begint, begrijpen investeerders echt waarom niet alleen de wereld vreedzaam digitaal is gegaan, maar waarom een digitale valuta nu meer dan ooit een rol heeft in de wereld waarin we leven en een rol in de wereld waarin we gaan leven.

Hoe kopen beleggers een van Grayscale’s producten?

„Als iemand een geaccrediteerde belegger is, kan hij een van de Grayscale producten rechtstreeks van ons kopen tegen nettovermogenswaarde. Nu, het is tot nu toe vier van de tien Grayscale producten die zijn goedgekeurd voor een openbare notering. Dat is dus ons Bitcoin-product, het Ethereum-product, het Ethereum CLassic-product en het Greyscale Digital Large gap Fund.

„En dus is het belangrijk voor mij om hier te herhalen dat we geen marktmakers zijn, we dicteren niet de prijs waartegen een van de vier producten die ik net noemde op een bepaalde dag op de openbare markt wordt verhandeld. In plaats daarvan worden deze producten echt gedreven door de marktvraag en het marktsentiment.

„En dus denk ik dat de prijs waartegen deze producten op de markt worden verhandeld vandaag de dag echt wordt bepaald door een paar factoren.

„Ik denk dat, een, er is vandaag de dag zeer weinig of geen toegang tot producten voor digitale valuta, en dus als een belegger, als je typisch gewend bent aan het hebben van een brokerage account, een IRA, wat het ook is, en je bent gewend aan de toegang tot aandelen, obligaties, ETF’s, beleggingsfondsen, etc. via dat platform, nou ja, nu kun je ook jezelf digitale valuta blootstelling via een van de Grayscale producten die zijn die openbaar worden verhandeld.

„En dus is er een soort van gebruiksgemak van de liquiditeit en dan ontkent het ook de noodzaak voor beleggers om direct te navigeren door het kopen, overbrengen, vasthouden, opslaan, bewaren van digitale valuta.

„En ik denk dat een van de andere grote gebieden waar we veel gebruik zien van de Grayscale producten is ook in pensioenrekeningen. We hebben dus niet alleen beleggers die deze toewijzingen voor de middellange tot lange termijn willen doen, maar ze willen dit ook op een fiscaal efficiënte manier doen. En dus kijken ze er naar uit om investeringen in Grayscale producten binnen IRAs, Roth IRAs en 401Ks in te zetten.

„En dus faciliteren we dat niet alleen in onze private plaatsingen die we vaak voor investeerders doen, maar ook op de publieke markt. En dus nogmaals, als je een van die soorten rekeningen hebt, maar je bent beperkt tot het uitsluitend kopen van beursgenoteerde aandelen of obligaties of ETF’s, nou ja, dan zou je echt een zeer moeilijke tijd hebben om Bitcoin direct te kopen in dat soort rekeningen of Ethereum direct te kopen in dat soort rekeningen.

„Dus ook daar is het hebben van het Grayscale product echt een waarde voor beleggers en geeft het hen de mogelijkheid om exposure te krijgen, terwijl ze dat anders niet zouden kunnen.